Over Ons

DIO is een recreatieve vereniging voor ex-hartpatiënten die in 1985 is opgericht door twee fysiotherapeuten van ziekenhuis Rivierenland; Henny Nijenhuis en Toon Lepoutre,  in nauw overleg met de toenmalige cardiologen Hillebrand en Saat.  

 

Sinds 2014 is DIO formeel een vereniging. De vereniging heeft als doel het stimuleren van recreatief bewegen en sportbeoefening voor mensen uit Tiel en wijde omgeving in de 3e fase na hartrevalidatie. 

 

De leiding bestaat uit gekwalificeerde sportleiders. Zij bieden een luisterend oor en stimuleren de leden in het beoefenen van  sport en spel op een gezonde manier.  Het team staat onder leiding van Vera Wouters, die in 2018 de opleiding tot beweegcoach bij Harteraad succesvol heeft afgerond.

 

Jan Reuser, zelf lid van de vereniging, begeleidt groep 2 en 3 sinds 2017. Jan is jarenlang trainer bij sportvereniging Hellas in Tiel.

  

Alle sportleiders, bestuursleden en diverse leden hebben een reanimatiecursus en een AED-training gevolgd om tijdens de sporturen op alles voorbereid te zijn.

 

 

interesse?

Bespreek dit dan in de laatste fase van uw revalidatie met uw fysiotherapeut, de coördinator hartrevalidatie of de cardioloog. U kunt het uiteraard ook overleggen met uw huisarts.

 

 Contactgegevens

Secretariaat:

De Hennepe 66

4003 AG Tiel

Contact: secretariaat@dio-tiel.nl

 Bankrekening nummer: NL74 RABO 0300 6868 89

 

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel  onder nummer: 61485837